Mindeord for Svend Nygaard

Udgivet d. 15-01-2019

Tirsdag den 9. januar fik vi meddelelsen om, at vores bestyrelseskollega, kammerat og ven, landmand Svend Nygaard, Glejbjerg er afgået ved døden efter en tragisk arbejdsulykke på sin gård, kun 34 år gammel.
Svends død rammer os som et stort chok - Svend var yngste medlem af vores bestyrelse og en god og livsglad ven, der havde livet foran sig.

I sit alt for korte liv var han den, der altid havde tid til at hjælpe og være noget for andre. Hans engagement i LandboUngdom var smittende, og både lokalt og på landsplan gjorde han igennem en årrække et fantastisk arbejde i organisationen - ikke mindst i den periode, hvor han var formand for LandboUngdom fra 2012 til november 2015. Svend har været med til sikre et godt fagligt og socialt sammenhold blandt landbrugets unge.

Svend ville være selvstændig landmand, og det mål nåede han, da han i 2015 etablerede sig på en stor malkekvægsbedrift. Han var respekteret af sine kolleger, og skulle netop i næste måned have leveret et fagligt oplæg på årets Kvægkongres.

Svend satte fællesskab højt. Det har vi de to sidste år nydt godt af i Jysk Landbrugs bestyrelse, hvor han var en ildsjæl i forhold til arbejdet med Åbent Landbrug, samarbejdet med kommunerne, de grønne organisationer og i vores faglige udvalg i SAGRO, ja alle steder var Svend med til at yde en kæmpe indsats for landbruget.
Frem for alt var Svend en smilende og varm person, som man blev glad af at være sammen med. Der bliver tomt i bestyrelseslokalet uden Svends gode humør og hans livsglade energi.

Vores tanker går til Svends forlovede, Christine, og hans familie, som har mistet en dejlig og altid nærværende kæreste, søn og bror. Vi vil alle savne dig, Svend.
Ære være Svend Nygaards minde.

Bestyrelsen for Jysk Landbrug

H.C. Gæmelke