Nyhedsbrev marts 2023

”Er du dus med himlens fugle

 

Og skovens grønne træer, så har du fundet ind til det, som gør livet allermest værd”. En skøn forårssang sunget af Poul Richardt i filmen ”Bakke Gaarden” fra 1958. Sangen beskriver måske de følelser man forbinder med den skønne tid som vi stadig i skrivende stund venter på. Nemlig tiden hvor vi skal ud at passe arbejdet i marken.

Vi glæder os til duften af slåen græs, som kan noget for os alle, landmand eller ej.

Lysere tider giver også anledning til mere positive tanker. Det skal vi udnytte på bedste vis. For efter en mørk tid hvor landbruget virkelig har mærket modvind med Co2 afgifter, 4% brak, udtagning af lavbundsjorde, er foråret vores chance for virkelig at vise verden hvor smuk det danske landbrug er. Det er nu vi skal tage billeder af marken i solnedgangens smukke skær og af morgengryets smukke leg med det levende hegn.

Så vi kan dele stunderne på alle de sociale medier mens den gode historie skal fortælle om hvorfor billedet er taget.

Danskerne elsker den gode historie, og de fleste danskere elsker dansk landbrug. Ligesom de elsker Poul Richardt med hans sang, samt alle de historier og barndomsminder der følger med. Vi vil derfor gerne opfordrer alle til at gøre en dyd ud af at dele og fortælle om dagligdagen på marken hen over forår og sommer - Jo mere des bedre.

Dansk landbrug er ikke bare det bedste i verden, men også det smukkeste, og kan vi nu få andre til at hjælpe os med at fortælle den historie, så kan det være forståelsen for dansk landbrug vokser.

 

Rigtig god arbejdslyst, skal det lyde fra Jysk landbrug.!

 


 

Velbesøgt generalforsamling med livlig debat

 

Mange var mødt op til årets generalforsamling tirsdag den 14. marts. Arrangementet bød på god mulighed for at netværke og få en god dansk mad. På innovativ vis skulle formandens årsberetning gemme på en lille men dog, sjov overraskelse, indimellem stoppede formanden op for at stille spørgsmål ud til forsamlingen, om blandt andet ”hvem bestemmer over jorden”, prisen på Co2, hvor forsamlingen skulle svare på spørgsmålene via deres mobiltelefoner. En god måde at inddrage medlemmerne i årsberetningen, som i øvrigt gav anledning til god debat om netop Co2, men også om Ulve, EU og en masse andet.

Vejen Kommunes borgmester Frank Schmidt-Hansen, der berettede om sit arbejde som formand for KL’s klimahandlingsplan. Men også om den grønne omstilling set fra politikernes perspektiv, samt helt konkret om landbrugets betydning for Vejen Kommune. 

- Partnerskabet er intet andet end uvurderligt. Vi har en stor andel landbrugsjord og en stor fødevareproduktion samt slagterier, sagde han.

 


 

Bestyrelsen har konstitueret sig

 

Tirsdag den 21. marts 2023 klokken 09.00 mødtes den nye bestyrelses i mødelokalet ”Efterårs salen” ved SAGRO i Billund for at konstituere sig.

Der var hurtig og stor enighed i bestyrelsen om at H.C. Gæmelke skulle fortsætte som formand, samt at Anders Stensgaard skulle fortsætte som næstformand.

Begge takker for valget, de er sammen med resten af bestyrelsen klar til at arbejde hårdt for at fremme Dansk landbrug, lokalt såvel som nationalt.

 


 

Kystvandråd til både Vadehavet og Ringkøbing Fjord

 

Som en del af den brede landbrugsaftale fra 2021 blev der aftalt, at der skulle afsøges nye og lokale veje til et godt vandmiljø. Resultatet blev nedsættelsen af en række Kystvandråd – helt præcist fire kystvandråd. Både partnerskaber omkring Vadehavet og Ringkøbing Fjord søgte og blev tilkendt midler fra puljen.

Og nu skal vi i arbejdstøjet – inden årets udgang skal kystvandrådende aflevere deres anbefalinger til en alternativ vej til at godt vandmiljø. Jysk Landbrug er med i kystvandrådet Vadehavet og vi ser frem til arbejdet!

 


 

Medlemsfordele til kvalitetstid og gode minder

 

Som medlem af Jysk Landbrug og L&F får du en række gode fordele med dig, gode tilbud ekstra ordinære kampagner og lign.

Den 1. april åbner Legoland portene op får 2023 sæsonen, og der berettes om en del nye spændene tiltag og forlystelser.

Som medlem af Jysk landbrug er der rabat ved køb af ophold på deres hotel. Ikke bare for dig som medlem, men også til dine medarbejdere og deres familier. 

sommertid og foråret er på vej – det betyder at Tivoli snart åbner for årets sæson (den 31. marts).

Vi kan nu også tilbyde vores medlemmer en rabat på 10% på MiniCruise og transportrejser til Norge. Der er afgange fra Frederikshavn og København til Oslo.
er dette tilbud spændene kan du benytte dette link: https://dfds.travel/LF

Du kan læse mere om alle de tilbud man kan benytte samt hvordan du gør brug af dem, ved det nyhedsbrev du har fået tilsendt på mail.


 


Formand
H.C. Gæmelke
Tlf. 22 26 42 90
hc@gaemelke.dk


Politisk rådgiver
Daniel Sørensen
Tlf. 24 65 93 11
dso@sagro.dk